Nabeschouwing Traianus Regatta

Er was eens een winderige dag, waarbij de Spiegelwaal in een waar golfslagbad veranderde. Als onderdeel van de NOOC stuurboordbokaal trotseerden veel eerstejaars de golven, naast ook een aantal dubbel-vier ploegen! Na de 2k in de ochtend te hebben gevaren, waren er boord-aan-boord finales van 500m. De Klapiteinen (1e A-finale poule 1) en de Hartenbekers (1e A-finale poule 4) hebben hard gestreden en beide getaart! 

Naast het roeiwater werd ook het goudgele water getrotseerd, dusdanig fanatiek dat ruim voor het einde van de dag het bier op was. Niet gek ook, als je bedenkt dat de laatste ploegen een goede 2,5 uur later het water verlieten dan oorspronkelijk was gepland. Hoe kwam dat? Zoals je ziet op de foto was er een interessante situatie bij het vlotten. Door de harde wind in combinatie met de onervarenheid van C4+ stuurtjes ontstonden er leuke fotomomentjes. Nu zal je wel denken, What Da Phoc, hoe is dat goed gegaan? Deze Catchy (4e B-finale 4*) zin was dan ook het thema van het Phocas feest, dus die is zeker niet misplaatst gekozen! En zoals je ziet was de Aergodynamica (1e B-finale poule 2) van het water niet al te best, maar daar trokken de mannen van deze ploeg zich niks van aan met hun mooie resultaat. Ook Country Rows (3e A-finale poule 2) van wie je door de naam zou verwachten dat ze liever op de kant (specifiek in West Virginia) zijn dan op het water, trok zich niks aan van de wind en heeft een mooie prestatie neergezet.

Al met al was het een mooie, maar ook een nogal een chaotische dag. Desalniettemin heeft Orca als Adtmiralen (4e B-finale poule 1) de Spiegelwaal bevaren, waarna een deel doorgegaan is naar het feest om daar Dolvino (1e B-finale poule 3) te blijven benutten, want daar was het niet op! Coastal Rowing is in ieder geval iets dat al deze ploegen van hun bucketlist af kunnen halen na de Traianus. 

Hulde naar de Compocie, die ervoor heeft gezorgd dat deze dag voor zover mogelijk soepel is verlopen. Bedankt voor alle hulp aan de kant en de gezelligheid op het feest!