Vereniging

Het verenigingsleven op Orca is actief en zeer divers. Er zijn ruim 1000 leden. Iedere dinsdag en donderdag wordt er samen gegeten en geborreld. Daarnaast worden er regelmatig feesten en activiteiten georganiseerd in de kantine.

Veel Orcanen ontwikkelen hun organisatorische vaardigheden en zetten deze in binnen commissies om iets terug te doen voor de vereniging. Sinds 2022 organiseert Orca bijvoorbeeld de Bosbaan Voorjaarsregatta, een nationale roeiwedstrijd op de Bosbaan in samenwerking met R.S.V.U. Okeanos. Ieder jaar organiseert Orca ook een van de grootste nationale competitie roeiwedstrijden voor studenten, de GenDx Orca Competitie Slotwedstrijden. Er is ook een Materiaalcommissie die de boten repareert en een Kampcommissie die jaarlijks het introductiekamp organiseert. Deze commissies zorgen er direct en indirect voor dat Orca hard kan blijven roeien.

Verder heeft Orca vijf vloten. Zo hebben we een damesdispuut (V.I.N.), een herendispuut (DRAFT) en een gemengd dispuut (FLOAT). Ook hebben we een stuurgenootschap (Sirenen) en een lichtengenootschap (Neon). Meer informatie hierover is te vinden onder Vloten.

De vereniging wordt draaiende gehouden door een dagelijks bestuur dat bestaat uit 9 ouderejaars leden. Zij zitten zich een jaar lang full-time in.