Competitieroeien

In je eerste jaar

Roeien is de studentensport bij uitstek en wordt op Orca dan ook op alle niveau’s beoefend. Als competitieroeier stel je zelf je doelen en bepaal je zelf hoe veel je traint. Je vormt een ploeg waarmee je na een training ook biertjes kunt drinken aan de bar en je vrienden voor het leven mee wordt. Naast roeien, zijn competitieroeiers ook erg actief in het commissieleven op Orca.

Bij competitieroeien draait het om de combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Samen trainen en achteraf nog een biertje aan de bar! Je kunt als competitieroeier ook selecteren voor de clubacht of clubvier.

Als je besluit dat je niet wilt selecteren, ga je na de introductieperiode zelf een ploeg vormen. Je leert tijdens de introductieperiode een hoop Orcanen kennen waarmee je een ploeg kunt vormen, maar waar nodig ondersteunt de Competitiecommissie dit ook met ploegvormingsavonden. Als jullie ploeg compleet is, gaan jullie op zoek naar coaches. Samen werken jullie toe naar de eerste wedstrijden in maart voor één van de twee eerstejaarsbokalen: de Bakboord of Stuurboordbokaal, waar jaarlijks ploegen van alle studentenroeiverenigingen in Nederland de strijd met elkaar aangaan.

Voor ouderejaars

Voor ouderejaars zijn er veel bokalen te starten in een grote hoeveelheid boottypes. De Ouderejaars Competitiecommissie helpt ook ouderejaars roeiers om een ploeg te vormen. Ook selecteren voor de clubacht is mogelijk als ouderejaars.

Clubroeien

Uitdaging en hard roeien staan jou op het lijf geschreven, maar is wedstrijdroeien jou nog een stap te ver? Als je bij Orca in de clubacht gaat roeien, roei je in een acht met stuur. In tegenstelling tot andere competitieroeiers bij Orca krijg jij de kans om twee internationale wedstrijden op de Amstel te starten. De Heineken Vierkamp en Head of the River zijn de twee extra’s die jou als competitieroeier een échte uitdaging bieden voor als je nét iets meer wilt.

Naast clubachten kun je ook clubroeien in een vier of dubbelvier. Je start dan de wedstrijden die de andere competitieroeiers ook starten maar in een bokaal met de beste competitievieren van alle verenigingen.