Oud-Orcanen Ontvangen Koninklijke Onderscheiding!

Steven Nieberg en zijn familie tijdens de receptie in Molen de Ster

Afgelopen vrijdag 26 april 2024 hebben twee oud-Orcanen, Steven Nieberg en Karen van Overbeek, een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Steven Nieberg is een naam die sommige actieve Orcanen nog wel zullen herkennen. Hij was namelijk tot en met dit jaar actief als hoofd van de Jury bij de Voorjaars Regatta. Volgend jaar zal hij het stokje over gaan geven na zich drie jaar in te zetten voor het neerzetten van deze nieuwe wedstrijd. Steven is in 1980 lid geworden van Orca en is toen onderdeel geworden van Licht ’81. Naast fanatiek, en ook zeker niet onverdienstelijk, roeien was Steven ook betrokken in verschillende commissies tijdens zijn lidmaatschap en was tot twee keer toe voorzitter van Orca, in ’82-’83 en ’83-’84. Na twee jaar voorzitterschap is hij toegetreden tot de Raad van Advies en de Materiaal Advies Commissie. Naast zijn activiteiten op Orca heeft hij zich jarenlang ingezet voor de nationale en internationale roeisport, hij is zo onder andere als kamprechter uitgezonden naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en is hij van 2012 tot 2019 voorzitter geweest van de Kamprechters commissie. Naast hoofd van de jury bij de Voorjaarsregatta heeft hij deze rol ook jaren lang bekleed bij de Koninklijke Hollandbeker en de Head of the River Amstel. Ook buiten de roeiwereld zet Steven zich in als vrijwilliger. Zo zat hij in het bestuur van de eerste Montessori school in Nieuwegein en is hij sinds 2022 actief als Molenaar bij Molen de Ster in Utrecht.

Karen heeft zich vooral ingezet als vrijwilliger binnen het onderwijs, maar ook zij is begonnen bij Orca als vrijwilliger. Zo was ze actief bij de Introductie commissie en was ze Commissaris Competitieroeien in bestuur ’95-’96.

Wij zijn beide oud-Orcanen ontzettend dankbaar voor hun tomeloze inzet tijdens én na hun lidmaatschap bij Orca en willen hen nogmaals feliciteren met hun zeer verdiende onderscheiding!

Haal door!