In Memoriam

Met veel verdriet hebben wij te horen gekregen dat Orcaan Thijs Rijnders onverwachts is overleden. Thijs was een actief lid van Orca sinds 2017 en was van begin af aan al bevlogen in het roeien. In zijn eerste jaar is Thijs begonnen in de Heren Club8+ ’18 waarna hij doorstroomde naar Eerstejaars Licht ’19. Maar waar hij fanatiek roeide, lag zijn hart misschien nog wel meer bij het coachen. Na een korte pauze coachte hij de Heren Club8+ ’21 en Eerstejaars Licht ’22. Thijs haalde energie uit het helpen van anderen. Als actief Orcaan was hij niet alleen vaak langs of op het water te vinden, maar genoot hij ook met volle teugen van het verenigingsleven. Thijs kende alle hoeken van de vereniging: een compleet Orcaan.

Uit alles wat Thijs deed straalde een grote passie voor licht roeien. Daarmee hielp hij niet alleen het roeiniveau omhoog, maar maakte hij Orca als geheel ook een betere en veiligere vereniging. Thijs, bedankt voor alle positiviteit die je altijd bracht. Door jou voelde Orca meer als thuis.

De Orcavlag hangt halfstok, maar wappert trots in de zon. Zo is Orca de afgelopen dagen een plaats van rouw geweest, maar ook een plaats om het leven van Thijs te vieren. Het verdriet is enorm, maar er wordt ook gelachen. Het is fijn om te zien dat zoveel Orcanen steun weten te vinden bij elkaar.

Orca zal de komende tijd een plaats van ontmoeting blijven. De vereniging is open op de reguliere tijden. Vanwege de wedstrijden dit weekend zal het dan niet mogelijk zijn voor ons om zaterdag en zondag aanwezig te zijn.

Ongeacht hoe goed je Thijs kende, dat een leeftijdsgenoot het leven verlaat heeft diepe invloed, en daarom willen we benadrukken dat iedereen meer dan welkom is om langs te komen, om steun te vinden bij elkaar. Wanneer je de behoefte hebt om anoniem je hart te luchten, dan kun je altijd contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersonen, wiens contactgegevens op het Ledenportaal te vinden zijn. Of je nou denkt of iets te klein of juist te groot is, het is altijd oké om contact op te nemen.

Orca is in rouw. Alle evenementen zijn afgelast tot en met woensdag 18 mei. Op donderdag 19 mei zal een algemene borrel gehouden worden, waar iedereen die dat wilt samen kan komen om te proosten op het leven.

Informatie over de uitvaart is op het Ledenportaal te vinden.

We zijn er voor elkaar in deze moeilijke tijden.

Haal door!

Bestuur 52