Vloten

Orca telt op dit moment vijf vloten. Dit zijn de disputen Draft, FLOAT, en V.I.N., Stuurgenootschap Sirenen & Genootschap der Lichten Neon. Hieronder kun je meer over deze vloten lezen.

Herendispuut Draft

Herendispuut DRAFT is het herendispuut van Orca, opgericht in mei 2014. Wij zetten ons actief in voor de vereniging en zijn een ongemengd dispuut. Als groep is DRAFT door Orca samen gebracht en daarom willen wij ook iets voor de vereniging terug doen. Zo zet iedere DRAFTer zich in door te coachen, een commissie te doen of door te club-/wedstrijdroeien. Daarnaast staan we voor onderlinge vriendschap, door de spontane stapavonden, regelmatig samen te eten of elkaar te helpen als het nodig is. Mochten mensen invallers nodig hebben in hun ploeg, hulp nodig tijdens het coachen of tijdens een activiteit? Dan is er altijd wel een DRAFT-lid dat klaar staat om je te helpen. Naast deze dingen ondernemen we ook veel jaarlijkse activiteiten! Meer weten? Spreek ons aan op de borrel!

Gemengd dispuut FLOAT

FLOAT is het gemengde dispuut van Orca met ongeveer 30 leden uit veel verschillende jaarlagen. Je leert al deze super leuke mensen kennen tijdens onze activiteiten, zowel op Orca als daarbuiten. Zo houden we bijvoorbeeld onze eigen borrels, organiseren we een fantastische cantus, kroegentocht, pannenkoeken-(vr)eet-wedstrijd en trekken er elke zomer en winter op uit om een weekend lang een stad in Nederland onveilig te maken. Daarnaast hebben we een pubquiz- en een voetbalteam. FLOAT biedt dus kortom een heleboel extra gezelligheid samen met een groep ontzettend leuke mensen. De sfeer bij FLOAT is lekker laagdrempelig en zonder verplichtingen, maar hoe vaker je er bent hoe leuker het wordt. Voor meer info kan je terecht op onze site: float-orca.nl en kan je “dispuut FLOAT” vinden op Facebook en Instagram.

Damesdispuut V.I.N.

Damesdispuut V.I.N. der A.U.S.R. Orca is op 17 februari 2015 officieel geïnstalleerd en bestaat elk jaar uit ongeveer dertig actieve leden. V.I.N. coacht een eerstejaars ploeg, helpt bij (roeigerelateerde) activiteiten en organiseert ook haar eigen activiteiten op en voor de vereniging waaronder de jaarlijkse VINproefavond. Daarnaast heeft V.I.N. een eigen dispuutsagenda met o.a. een wekelijkse borrel op Orca, een maandelijks V.I.N. diner en worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd die ieder jaar weer verschillen! We zijn te herkennen aan onze smaragdgroene kledij die wij iedere donderdagborrel steevast dragen. Wil jij weten wat wij zoal doen of heb je vragen? Kijk dan vooral op onze Instagram, Facebook of spreek een van ons aan! Ook kan je altijd mailen naar: bestuur@damesdispuutvin.nl.

Stuurgenootschap Sirenen

O.d.z. luisteren of je wilt of niet! De stuur vormt een belangrijk onderdeel van de ploeg. Het is aan deze persoon de taak om te zorgen dat de boot zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk over het water scheert. Hiermee valt de stuur figuurlijk soms wel een beetje buiten de boot. Je bent geen roeier, maar ook geen coach: je vult namelijk een unieke plek in de boot.

Stuurgenootschap Sirenen is er om stuurtjes van alle niveaus samen te brengen. Wij combineren leerzame bijeenkomsten over stuurtips, wedstrijdvoorbereidingen en je eigen stuurvooruitgang met zomerse sangria en ontspannen gezelligheid. Op de eerste maandag van de maand, wanneer de sirenen vroeger klonken, onze maandelijkse bijeenkomst. Daarnaast organiseren we ook nog andere activiteiten, zoals een sinterklaas bijeenkomst, nieuwjaarsborrel, uit-brak-brunch en als hoogtepunt het befaamde Stuurloos Orca weekend.

Genootschap der Lichten: Neon

Licht roeien is het mooiste wat er is! Daarom is Neon in april 2022 opgericht als het centrale
kennispunt op Orca voor iedereen die affiniteit heeft met lichte roeien. Als genootschap
organiseren wij onder andere gastcolleges, verticale bonding-uitjes, zijn er
voedingsconsulenten en ondersteunen we EJ-coaches en roeiers. Op deze wijze trachten
wij de kennisvoorziening over het prachtige licht roeien zo goed mogelijk te faciliteren en de
fysieke en mentale gezondheid van onze roeiers te waarborgen. Volg ons vooral op
Instagram om te kijken waar wij ons als genootschap mee bezig houden! Je kunt ook mailen naar neon@orcaroeien.nl.