Overlijden erelid Willem Kardux

Dit weekend heeft ons het ontzettend verdrietige nieuws bereikt dat Willem Kardux, erelid van Orca, afgelopen week op 78-jarige leeftijd is overleden. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn familie en al zijn naasten.

Als Orcaan van het eerste uur heeft Willem ontzettend veel betekend voor onze vereniging. Voor het ontstaan van Orca is hij nog voorzitter van De Batavier geweest. Als actief lid van De Batavier betekende Willem veel voor het goede verloop van de fusie met Charon en ook tijdens de beginjaren van Orca was hij een onmisbare kracht. Vanuit zijn positie binnen de universiteit speelde hij een ontzettend belangrijke rol bij het financieel mogelijk maken van Orca’s nieuwbouw in 1979. Zijn hele leven is Willem opgekomen voor de belangen van Orca en heeft hij zich ingezet om de vereniging beter te maken. Zelfs dit jaar heeft het bestuur nog met hem samengewerkt in de onderhandelingen voor MeSa CoSa.

De liefde van Willem voor Orca is een inspiratie voor ons allemaal. We zijn dankbaar dat Orca voor hem een thuis kon zijn en dat we daarom als vereniging met hem mee hebben kunnen groeien. Zonder Willem hadden we niet gestaan waar we nu staan.

Er zal een moment gehouden worden waar alle Orcanen en Oud-Orcanen die dat willen samen kunnen komen om stil te staan bij het overlijden van Willem. Hier zal ook gelegenheid zijn om in een condoleanceregister te schrijven. Over de precieze uitvoering hiervan zijn we nog in overleg met Oud-Orca. Hierover volgt later nog meer berichtgeving.

Het is onwerkelijk om zo dicht achter elkaar twee Orcanen te verliezen. We zijn ons er enorm van bewust dat visuele uitingen van verenigingsrouw herinneringen aan het verlies van Thijs kunnen oproepen. We zijn dan ook hard aan het werk om een manier van verenigingsrouw te bepalen die waardig is en tegelijkertijd niet te veel pijn oproept. Het is altijd mogelijk om je hart te luchten bij onze VCP’s, ongeacht hoe groot of klein je denkt dat het is. Ook is iedereen altijd welkom om langs te komen op Orca om te praten en steun te vinden bij elkaar.