Roeiers bieden de gemeenteraad hun manifest aan

Donderdagavond 31 mei 2018 hebben de leden van de drie Utrechtse roeiverenigingen AUSR Orca, U.S.R. “Triton”, URV Viking en de Stichting Watersportbaan Midden-Nederland een roeimanifest aan aan de leden van de Utrechtse gemeenteraad aangeboden. Dit gebeurde om 19.45 uur in het stadhuis, voorafgaand aan de raadsinformatiebijeenkomst over onder andere Rijnenburg. 

Sjoerd Banken, voorzitter van Orca, gaf namens de roeiers een korte toelichting op het manifest, zie video. Hij werd geflankeerd door enkele tientallen roeiers met roeiriemen in de kleuren van de drie verenigingen, die per fiets mee waren genomen.

Wij pleiten voor behoud van roeiwater van het Merwedekanaal en voor uitbreiding van roeiwater in Rijnenburg. We hopen dat het nieuwe college werk maakt van het sportakkoord.

Haal door!

Het complete manifest is te vinden via 20180423 Manifest roeiwater in Utrecht

Video met speech voor de raadsleden en sfeerbeelden