Nabeschouwing Aegir Lentesprint

Door Tesse van den Aker

Op een vroege zaterdagochtend begon bij de prachtige Hoornse Plas de Aegir Lentesprint. Het leek alsof de hele begroting gebouwd was op de weer lekker vroege starttijden. De extreem goedkoop smakende filterkoffie werd namelijk voor maar liefst 1.80,- verkocht.

De eerstejaars van de stuurboordbokaal hebben allemaal hard gestreden en drie keer een 500 meter gevaren. Dit hebben zij zo goed gedaan dat zelfs andere verenigingen complimenten gaven over de eerstejaars competitieroeiers van Orca en naar tips vroegen om hun eigen competitiesectie te verbeteren! Onder het genot van een fles Dolvino (2e C-finale) hebben we in het zonnetje genoten van alle voorwedstrijden en de finales. Met zeven A-finales waren de Orcaploegen een Gevaarte voor de andere verenigingen. De Klapiteinen (1e A-finale) hebben de snelste en de langzaamste tijd in een voorwedstrijd weten te pakken (vraag ze vooral naar het verhaal hier achter, of Otto). In de finale pakten ze een taart waar ze op een seconde gevolgd werden door Bitchklapje (2e A-finale). Op deze manier weten deze twee ploegen eerste en tweede in de stuurboordbokaal te eindigen. De Riggers van de ronde tafel (2e A-finale), Gevaarte (5e A-finale), de Adtmiralen (3e A-finale), Country Rows (3e A-finale) en de Rowyals (6e A-finale) hebben ook een A-finale gevaren! Noemenswaardig is dat de Riggers van de ronde tafel de tweede tijd van de gehele bokaal roeiden. Ze hadden net pech dat de ploeg met de snelste tijd bij hen in de poule zat. Mocht je deze ploeg in de toekomst onder een andere naam zien verschijnen, wees dan niet verbaasd! De naam ‘Turboknorren’ is meermaals genoemd als goed alternatief, omdat dit “Corporale commentatoren zou dwingen toe te geven dat de Turboknorren het veld aanvegen”.

Een Bitchklapje had de wegstarter bij de Aegir Lentesprint wel verdiend, die Vaarwel (1e C-finale) zei tegen alle ploegen terwijl zij nog lagen te krabben. Dit zorgde ervoor dat ploegen met Ademnood (1e C-finale) over het water gingen om als Orkanos (3e B-finale) de achterstand die ontstond vanwege scheve startjes in te halen. Snoeken waren dan ook zeker niet schaars. Sterker nog, door het scheve wegstarten snoekten ploegen niet alleen in hun eigen baan, maar moesten ze ook vaak achteraf hun excuses aanbieden omdat ze Snoeked on You (tegen de boot van de tegenstanders) (5e B-finale). Na een lange dag was het zoals op alle competitiewedstrijden tijd voor het feest of het stappen in Groningen. Als gewilde Orcanen waren we Hartenbekers (6e C-finale) bij het stappen. Met de klok die die nacht een uur vooruit ging was de volgende ochtend zwaar, maar door de Aergodynamica (6e B-finale) van Orca’s roeiers en boten hebben de ploegen alsnog topprestaties geleverd!