Nabeschouwing Heineken Openingstoernooi

Afgelopen weekend was het zo ver: het weekend waar heel competitieroeiend Nederland inmiddels al drie jaar op heeft moeten wachten, namelijk de HOT! Toegang tot vakantiepark Beekse Bergen zat er dit jaar helaas nog niet in. Maar de chaotische gezelligheid van afgelopen weekend was nog steeds een geweldig voorproefje van wat de rest van het competitieseizoen gaat brengen, laat staan toekomstige HOT-edities waarbij Beekse Bergen wél verbouwd mag worden!

Op de vroege zaterdagmorgen moesten de eerste ploegen zich melden om het toch vrij vroege 06:30 uur. Helaas scheen de organisatie in eerste instantie niet helemaal te begrijpen dat C4+’en op transport ook nog opgeriggerd moeten worden, want de eerste aanwezigen kwamen met hun goede gedrag aan voor een nog dichte poort. “Iedereen die er verstand van heeft is sowieso brak en ligt nog te slapen”, klonk het en de vlottijden kwamen al snel gevaarlijk dichtbij. Dit mocht de pret niet drukken, want de heldere lucht beloofde een mooie zonnige dag! Een aantal koffie later kwam daar inderdaad de zon tevoorschijn en een warme dag zou volgen.

Waar je zaterdag het risico liep om te verbranden, liep je zondag het risico om te bevriezen. In plaats van met zonnebrand werden nu nood dekentjes uitgedeeld en tot verbazing van alle aanwezigen begon het op de zondagmorgen zelfs te sneeuwen! Los van het feit dat niemand écht voorbereid was op koud weer na twee weken zon, was de gemiddelde aanwezige ook een stukje labieler vanwege het feest van de avond ervoor. Het zaterdagfeest heeft de naam het ‘paalfeest’ gekregen om minder vulgaire redenen dan je in eerste instantie misschien zou denken. Vrij letterlijk is er naast het reguliere feest een grote tent neergezet, waarbij het het doel is een ingevette paal te beklimmen om een aan de top hangende string te bemachtigen. Het gevolg is oneindig veel entertainment in de vorm van stuko gebral en veel kapotgescheurde jasjes. De string werd uiteindelijk bemachtigd door iemand die aan de buitenkant van de tent naar boven was geklommen. Wist je dat vijf jaar geleden Orca de string bemachtigde, nadat oud-Matcom Anton O. met behulp van zijn ploeggenoten ook aan de buitenkant naar boven klom? Dat beide van deze pogingen niet telden en de string weer is teruggehangen laten we voor het verhaal maar even in het midden.

Van de 21 ploegen die meededen zijn er 10 in de A-finale geëindigd. Dames C4+ ploeg De Goldriggers was een van deze ploegen. Zij werden 2e in de A-finale en roeiden de 3e tijd van de hele bakboord bokaal. Dat belooft veel goeds voor de rest van het seizoen! Zij zijn niet de enige die een tweede plek in de A-finale wisten te behalen. Dit hebben Haallelujah, Boordeaux, Zieke(n)boeg (alle drie Dames C4+) en EJG (ervaren Heren C4+) ook voor elkaar gekregen. De roze Arco heeft met een aantal oud middengroepers een taart weten te pakken in het ervaren C4+ veld. Zij zijn erg trots op deze prestatie en vertellen hier graag meer over! Spreek vooral Barry, Luuk, Bento, Maxim of stuur Anouk een keer aan om te vragen hoe zij deze legendarische taart in een C4+ op de HOT hebben weten te winnen, waarbij ze dus ook de overwinning van EJG hebben ontnomen. Goed bezig! Het gebeurt niet vaak dat er genoeg ploegen zijn die de competitie tweezonder bokaal willen starten. Dit jaar is dat wel zo! De Schippers van Beaufort waren op de HOT aanwezig en maken zich na deze krachtmeting op voor de rest van de bokaal!

De HOT is de HOT natuurlijk niet zonder eerstejaars met leuke streken. Zo is er een Laga C4+ Diep Gezonken (2e C-finale) en is er zelfs een Aegir C4+ omgegaan, Haallelujah. Verder zijn er nog een aantal Boegballen (4e B-finale) de verkeerde kant op het water ingelegd, maar gelukkig was dat geen probleem voor de kamprechters vanwege Orca’s Zwoele Blikken (3e B-finale). Wij hebben zulke goede Klapiteinen (4e B-finale) dat de boten wel weer de goede richting in werden gelegd. Al met al is Orca net als Rowing 747 (1e D-finale) vliegend het water overgegaan en hebben we dit weekend laten zien dat we echte Riemenrukkers (1e B-finale) zijn. Gelukkig zijn de haartjes wel bij elkaar gehouden met wat Vaarclips want dit mag natuurlijk niet in de weg zitten tijdens de wedstijd. De Compocie (4e B-finale) heeft het hele weekend hard gewerkt om alle eerstejaars op het water te krijgen en als Pompocie hebben ze ook laten zien dat ze kunnen roeien!

Het feest van de HOT kan natuurlijk ook niet ontbreken. Bij de paal zijn een aantal Bitchklapjes (3e A-finale) uitgedeeld aan de Boordeaux rode vereniging die de string niet wist te bemachtigen. Op dit feest is ook nogl wat Rowmance ontstaan door wat Catchy (2e A-finale) openingszinnen. Allerlei drankjes waren aanwezig op het feest om te drinken of te strepen. Tijdens het indrinken vloeide Licorca43 (2e F-finale) rijkelijk. Een Boegbeeldig (3e D-finale) voorbeeld voor de rest van het seizoen!