Overlijden erelid Hans Wisse

Beste Orcanen,

Dit weekend heeft ons het zeer verdrietige nieuws bereikt dat Hans Wisse, erelid van Orca, afgelopen week op 66-jarige leeftijd is overleden. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar familie en al haar naasten.

Hans werd in 1976 lid bij Orca als eerstejaars Pedagogiek student, waar ze onderdeel werd van de Eerstejaars Dames acht. Naar eigen zeggen was Hans geen groot roeitalent, maar om wel bij het roeien betrokken te blijven heeft ze in het jaar erop Eerstejaars dames gecoacht. Naast het coachen heeft ze onderdeel uitgemaakt van meerder commissies, waaronder de Introductiecommissie, de Kook commissie, de Kampcommissie en de Oud leden commissie. 

Als echte Orcaan kende ze de vereniging door en door, wat resulteerde in niet één, maar twee bestuursjaren. De eerste in ’79-’80 als Commissaris Algemeen in het bestuur van wijlen erelid Rob van den Heuvel. Het jaar erop, in ’80-’81, werd Hans Voorzitter en was hiermee de eerste vrouwelijke voorzitter van Orca en de tweede van een studentenroeivereninging in heel Nederland. Na haar bestuursjaren heeft Hans zich nog jaren ingezet voor Orca als lid van de Raad van Advies.

Ook na haar lidmaatschap was Hans altijd aanwezig op de belangrijke momenten van Orca en bleef de vereniging een warm hart toedragen. Om wie ze was en wat ze heeft betekent voor Orca dient ze nog altijd als een voorbeeld voor vele Orcanen.

Mocht daar behoefte aan zijn kan men verhalen over Hans of lieve woorden voor haar en haar familie mailen naar secretaris@orcaroeien.nl. Deze zullen wij bundelen en aan de familie van Hans geven.

Bestuur 54