Nabeschouwing Saurus International Regatta

Door Maartje Swartjes

Alweer een goede maand geleden vond dé enige echte internationale competitiewedstrijd plaats. De Saurus International Regatta wordt verroeid in het illustere zuiden van ons land, waar er niet getaard, maar gevlaaid wordt. Overwinningen behalen gebeurt echter niet zomaar. Hier gaan een aantal essentiële voorbereidingen aan vooraf. Zo heb je een goede slaapplek nodig – het liefst in een tentje op een veld waar het gras zo hoog als je knieën staat en je eerst door het gras moet rollen voordat je je tent op kan zetten. Ook een fris briesje in de avond kan geen kwaad, maar de beste eerste ervaring met kamperen krijg je wanneer je zelf wilde gaan koken, maar het gasstelletje wordt vergeten en je opeens blaadjes sla moet eten. Vraag Tesse maar.

Een tweede voorwaarde is goed gezelschap. Want hoe kun je je nou beter voorbereiden dan wanneer er een goede sfeer hangt? Mocht je nou op een volgende wedstrijd alleen of met je ploeg ronddwalen, zorg dan dat je een campingstoel bij je hebt en ga op zoek naar onze Compocom. Het fenomeen Campingstoel Tesse kan je voorzien van goede grappen, rake opmerkingen en mooie observaties. Zet er een tweede stoel naast en de CompoCie neemt met liefde plaats om te ondersteunen in de wedstrijd (lees: gezelligheid).

Zoals ondertussen wel bekend is, vindt er op de zaterdagavond altijd een feest plaats. De ploegen die op de zaterdag roeien, kunnen flink los gaan na hun wedstrijd. Voorbereiding betekent echter ook nadenken over welke mate van escalatie er kan plaatsvinden. Er zijn altijd ploegen die rekening moeten houden met hun wedstrijd de volgende dag. Hier wordt per ploeg anders uiting aan gegeven; voor de ene ploeg is dat een restrictie op bier van maximaal vijf glazen en voor de andere ploegen betekent dat in volle overtuiging meedoen met de voorzitter wanneer zij oppert om ‘Hoeveel hou je van je voorzitter?’ te spelen. En de behaalde resultaten op de zondag? Een vlaai voor Catchy (DErv 4*), Vaarwel (DOnerv C4+) en bijzonder brakke bestuurders.

Al met al was het weer een enerverend weekend. Met weinig slaap, goed gezelschap en een prachtig feest vol integratie met andere verenigingen vlogen de dagen voorbij. Mocht je volgend jaar twijfelen of de te bereizen afstand het waard is om deze wedstrijd te starten, kan ik je alleen maar aanraden om je in te schrijven. Deze wedstrijd voelt als een weekendje weg met je vereniging, waar alleen maar mooie verhalen uit voortkomen.