Statement n.a.v. coronabesmettingen op TvT evenement zondag 4 juli

Gisteren en vandaag heeft het bestuur helaas vast moeten stellen dat er naar aanleiding van een extern evenement (uitsluitend voor leden van Orca) afgelopen zondagnacht mogelijk een aantal besmettingen zijn ontstaan. Dat ondanks het volgen van de landelijke maatregelen omtrent Testen voor Toegang en het volledige en correcte gebruik van de Corona Check app.

We hebben al onze leden middels een ledenmail op de hoogte gesteld en alle aanwezigen geadviseerd in quarantaine te gaan bij nauw contact met een positief getest persoon en zichzelf te laten testen vijf dagen na het evenement. Vanzelfsprekend wordt daarnaast geadviseerd om bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. Ten vierde en ten slotte hebben we besloten alle evenementen tot en met dinsdag 13 juli uit voorzorg af te gelasten. Na een evaluatie op maandag 12 juli worden die maatregelen mogelijk verlengd. Over de gehele situatie houden we natuurlijk nauw contact met de GGD.
Bij vragen zijn we te bereiken via bestuur@orcaroeien.nl.