GenDx Stem Cell Donor Recruitment Week

Deze week is de GenDx Stem Cell Donor Recruitment week. In deze week helpt Orca onze partner GenDx bij het werven van nieuwe stamcelldonoren. Dit doen wij samen met GenDx voor stichting Matchis. Gedurende de hele week zullen we werven op de vereniging en via onze sociale media.

Jaarlijks wordt er in Nederland bij ruim 9000 mensen een vorm van bloedkanker vastgesteld. Voor sommige van hen is een stamceltransplantatie de enige kans op leven. De kans dat er binnen de eigen familie een donor wordt gevonden, is relatief klein. Dat betekent dat het merendeel van de patiënten hoopt op een match met een anonieme donor, uit de wereldwijde database van stamceldonoren. Om de kans op een match te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als potentiële stamceldonor.

Daarom doen we een beroep op jou: Ben je gezond en tussen de 18 en 55 jaar oud? Meld je aan als potentiële stamceldonor! De kans dat je daadwerkelijk wordt opgeroepen om te doneren is relatief klein, maar als je wordt opgeroepen, kun je echt een verschil maken.

Informatie en registratie: www.gendx.com/stem-cell-donation