Orca Competitie Slotwedstrijden 2018

Afgelopen weekend organiseerde Orca haar grootste evenement van het jaar: De Orca Competitie Slotwedstrijden. Zo mochten we op de Bosbaan te Amstelveen meer dan zeshonderd ploegen verwelkomen. Voor de meeste nummers was dit de laatste wedstrijd van hun klassement. Dus er stond voor veel ploegen veel op het spel.
Het weekend is fantastisch verlopen en de zon kwam regelmatig om het hoekje kijken, zodat iedereen optimaal kon genieten van dit weekend.
Dit weekend was niet zo’n succes geweest als de organisatie van dit tweedaags evenement niet tot in de puntjes geregeld was.
Voor alle faciliteiten op de kant is de organiserende commissie, de CoCos, meer dan een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Daarnaast zijn zij van donderdag tot en met maandag in de weer geweest op de Bosbaan, om alles in goede banen te leiden. Ook de coördinatie op het water werd in voorbereidingen en op het weekend zelf geregeld door een groep van vier Orcanen van de wedstrijdleiding. Ten slotte waren een aantal Orcanen verantwoordelijk voor de organisatie van het feest met 800 gasten op zaterdagavond in Panama, wat ook fantastisch is verlopen.
Cocos, wedstrijdleiding en Composlotfeestcommissie, hulde en dank voor jullie inzet afgelopen jaar en weekend!
Dan door naar de uitslagen. Want een eigen wedstrijd betekent uiteraard ook veel inschrijvingen van Orcanen, 58 om precies te zijn. Het hele weekend door schoten de Orcaploegen over het water. Een aantal hiervan waren zelfs de snelste.
De eerste winst werd zaterdag behaald door de Lenteheren, die in hun korte roeicarriere al het eerste blik op hun naam mogen zetten!
Toen was het hek van de dam. Want zowel het Heren, als het Dames OnervarenC4+en veld, werd gewonnen door Orcaploegen: Thierry Bootdet en Giraft waren verantwoordelijk voor deze overwinning.
De zaterdag werd afgesloten door de overwinning van Robin van Putten en Tim donker in de dubbeltwee. Ze komen hiermee helaas nog net een puntje tekort om het hele klassement op hun naam te schrijven. Maar toch is het een geweldige prestatie van deze twee oud- Zwaren.
Zondag ging Robin verder waar hij zaterdagmiddag gebleven was, en dat was met winnen. Hij wist na een zware strijd tegen Erwin Huzen van Phocas toch net zijn puntje voor te houden en won zo zijn tweede blik van het weekend.
De reeks van winsten werd afgesloten in het commissieveld. De Mixploeg van de Commissie Hard Roeien deed hun naam eer aan en wist het commissieveld te domineren.
Voor alle winnaars gefeliciteerd en ben je nou benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier
Benieuwd naar alle foto’s? Houd dan de Orca Fotocie Facebook in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.