Wedstrijdroeien

Je weet het zeker: uitdaging, fanatisme en hard roeien staan jou op het lijf geschreven en na de introductieperiode heb jij besloten om te gaan wedstrijdroeien! In het najaar breekt een fantastische periode aan en je gaat selecteren voor één van de eerstejaarsachten: dames, heren zwaar of heren licht. Dit alles om in mum van tijd onder leiding van ervaren coaches mee te draaien aan de top van het Nederlandse studentenroeien.

Eerstejaarsacht

Als je gaat wedstrijdroeien kom je in één van de drie eerstejaarsachten terecht: dames, zwaar of licht. Met jouw ploeg, coaches en stuur leer je in dit jaar goed en vooral heel hard roeien, om in het Eerstejaarsklassement mee te draaien aan de top. Door samen effectief en veel te trainen, bouw je een goede conditie op. Naast conditionele en technische vooruitgang, bouw je ook een hechte band op met jouw ploeg en leer je veel mensen op Orca kennen.

Het seizoen – een ervaring om nooit te vergeten

Het is eind februari, je pakt je tas in en je gaat op weg naar de eerste wedstrijd van het seizoen, de Winterwedstrijden. De hele winter lang heb jij met jouw ploeg getraind: in de boot, tijdens trainingskamp Hazewinkel, indoor en spinnen. Jullie zijn klaar voor de aftrap van het seizoen!
In de eerstejaarsacht start je het Eerstejaarsklassement dat bestaat uit tien wedstrijden, drie langebaan en zeven kortebaan wedstrijden. Tijdens de langebaan de Winterwedstrijden in Delft, de Heineken Vierkamp en de Head, beide op de Amstel, roeien jullie in – vaak spannende – achtervolgingsraces naar de winst. In april wordt het seizoen vervolgd met de aftrap van het kortebaan seizoen: de Varsity! Tijdens de zeven wedstrijden in het kortebaanseizoen start je met zes ploegen naast elkaar 2km-wedstrijden op onder andere de Bosbaan en Willem-Alexanderbaan. Je strijdt nu direct tegen jullie tegenstand, met als enige doel als eerste én snelste over die finishstreep komen.

Junioren

Ben jij junior en wil jij bij Orca komen roeien? Dan biedt Toproeien Utrecht (RTC Midden Nederland) alle faciliteiten om jou te begeleiden naar de top! Check de site van Toproeien Utrecht voor meer informatie en contactgegevens, of kom langs tijdens het Student Event op woensdag op Olympos en krijg meer informatie over Toproeien Utrecht.
foto-19964-o copy
 

Krachttraining

Er is op Orca natuurlijk ook de mogelijkheid om te krachttrainen om alles uit je trainingsschema te halen. Alle denkbare gewichten, krachttoestellen en fitnessattributen zijn aanwezig om optimaal te trainen voor het roeien. Veel roeiers doen hier oefeningen rondom hun trainingen om kracht en belastbaarheid te bevorderen. Voor ouderejaars wedstrijdroeiers is er zelfs professionele begeleiding tijdens het krachttrainen.
Verder zijn er vele ergometers aanwezig om jezelf te testen of om binnen te trainen wanneer roeien niet mogelijk is.