In memoriam: Rob van den Heuvel

∗ 19 april 1956                   † 11 maart 2017

thumb_img-1489401868Dit weekend heeft ons het zeer verdrietige bericht bereikt dat Rob van den Heuvel, erelid van onze vereniging, is overleden. Wij zijn enorm geschrokken door dit plotselinge bericht. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de familie van Rob.
Rob is in 1975 lid geworden van Orca en is daarna van onschatbare waarde voor onze verenging geweest. En niet alleen voor Orca, maar ook voor de roeisport in het algemeen. Zo is Rob onder andere in het jaar ’77/’78 ab-actis van het bestuur geweest, om twee jaar later de laatste praeses, en daarmee ook de eerste voorzitter van Orca, te worden. Ook na zijn actieve Orca carrière is hij altijd erg betrokken gebleven bij Orca en zijn huidige roeivereniging Jason.
Er zal komende week op Orca de gelegenheid zijn om een condoleanceregister te tekenen en om gezamenlijk stil te staan bij dit verlies. Op dinsdagavond zal hier speciaal bij stil worden gestaan. Deze week zullen de feestelijke aangelegenheden op Orca niet doorgaan en de bar zal om 23.00 uur sluiten.

3 thoughts on “In memoriam: Rob van den Heuvel”

 1. Geschokt, bedroefd en vol ongeloof lees ik dit bericht van het overlijden van Rob van den Heuvel. Ik begreep uit krantenberichten dat hij één van de twee dodelijke slachtoffers was bij een roei-ongeluk op de Rijn afgelopen weekeinde, waarover ik zaterdag al las. Zijn opgeruimdheid, droge humor en praktische instelling zijn me altijd bijgebleven. Het was een groot genoegen om samen met hem in het Orca-bestuur ’77/’78 te mogen zitten.
  Een echte Orcaan is heengegaan.
  Bert van der Lingen,
  Vilnius

 2. Wat een tragisch bericht. Rob was voorzitter toen ik lid van Orca werd in 1977. Ik herinner me hem als een aimabele, bekwame en humoristische man.
  Pieter Zwart

 3. Geschokt was ik toen ik vandaag in NRC las dat Rob plotseling gestorven is. Ik realiseerde me kort daarop het bericht van het ongeluk op de Rijn en dacht één en één is twee…………Ik keek op de Orca site en inderdaad. Ik bewaar heel goede herinneringen aan Rob, roeier en vooral ook verenigingsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *