Nabeschouwing Hollandia/NK klein

In het afgelopen prachtige weekend zijn het NK Klein en Hollandia verroeid.
Na het nodige trainen op trainingskampen, haalden de eerstejaars lichte dames opnieuw, maar ook eerstejaars zwaar de finale! Zo haalden zij hun welverdiende punten voor het klassement binnen. Ook  de dames en de lichte heren streden dapper mee, hetzij tegen minder punten. Momenteel zijn de standen als volgt: zware eerstejaarsacht is 6e, eerstejaarsviertje 11e, eerstejaarslicht 13e, eerstejaars dames 6e, lichte dames 4e.  De development ploegen van de middengroepen hadden hun eerste wedstrijden voor het klassement en behaalden daar een 8e (MGD 4-), 11e (MGL 4-) en 10e plek (MGL2x). De zware 4+’en roeiden beide mee in de finale, maar konden zich helaas niet de overwinning toe eigenen.
Ook het NK werd tegelijkertijd over drie dagen verdeeld op de bosbaan verroeid. Dit is een belangrijk prestatiemoment om je te laten zien aan de Nederlandse Selecties. Rosa behaalde hier een knappe 7e plek om te bewijzen dat ze haar A-status toch echt verdiend en was daarmee één van de snelstste vrouwelijke skiffeurs van Nederland. Margriet won de C-finale nog en Carlijn battelde ook mee, maar kon helaas de kwart-finale niet doorkomen. In de lichte skiffnummers zijn Vincent 8e en Tosca 9e geworden. Kijk ook naar de andere uitslagen https://regatta.time-team.nl/hollandia/2018/results/c18.php of de wedstrijd terug https://www.youtube.com/watch?v=I_E-NxIcH5E.