Orca Juniorenklassement

Het Orca Juniorenklassement is een klassement voor alle junioren en juniorenverenigingen in Nederland. De stand wordt bijgehouden in vier verschillende categorieën: J16, J18, M16 en M18. Hierin zullen tijdens de NSRF slotwedstrijden 2019 prijzen worden uitgereikt aan zowel de best presterende junior als de best presterende vereniging. Dit klassement is bedacht en uitgewerkt door leden van de A.U.S.R. Orca uit Utrecht.
Doel
Het doel van dit klassement is junioren uit te dagen om hard te gaan roeien en om de competitie met hun nationale concurrenten op het water aan te gaan. Het tweede doel is om competitie en verenigingsgevoel in het juniorenroeien in Nederland tot stand te brengen en de sport in de breedte te stimuleren. Fanatisme, uitdaging, hard roeien en competitie zijn de kernbegrippen. Het middel is een laagdrempelig klassement om junioren direct aan te sporen aan wedstrijden mee te doen.
Hoe kan je meedoen?
Inschrijven voor het klassement kan door je aan te melden via https://inschrijvingen.knrb.nl/nl/ bij het Orca Juniorenklassement. Kan je dit niet zelf? Vraag aan je wedstrijdcommissaris of bestuur of zij dit willen doen. Meedoen aan het klassement is gratis.
Welke wedstrijden doen mee?
Voor 2019 is besloten dat de volgende wedstrijden meetellen voor het klassement:

  1. De Hollandia Roeiwedstrijden: 20 en 21 april
  2. De ZRB: 4 en 5 mei
  3. De Westelijke Regatta: 18 en 19 mei
  4. De ARB: 1 en 2 juni
  5. De Damen Raceroei Regatta: 15 en 16 juni
  6. De NSRF Slotwedstrijden (alleen zaterdag): 29 juni

De klassering wordt berekend over vijf wedstrijden, dit betekent dat het slechtste resultaat weggestreept zal worden. Bij het niet starten van één van de zes wedstrijden zullen er 0 punten worden toegekend.
Standen van het klassement
Binnen één week na het varen van een wedstrijd komen de standen online op www.orcaroeien.nl. Via de Facebook www.facebook.nl/orcajunioren komt een link naar de website met de standen.
Contact opnemen
Heb je vragen of wil je voor een andere reden contact opnemen? E-mail dan naar juniorenklassement@orcaroeien.nl of stuur een berichtje via de Facebookpagina: www.facebook.nl/orcajunioren.
Bepalingen
De bepalingen van het Orca Juniorenklassement zijn hier te vinden.